Olika slags återvinning

På Hesburgerrestaurangerna runtom i Finland, Estland och Lettland friteras varje dag hundratals kilo pommes frites i vegetabilisk olja. Efter användningen transporteras den vegetabiliska oljan från alla Hesburgerrestauranger i Finland, Estland och Lettland för återvinning och för att användas som biobränsle. Biobränsle används bl.a. som bränsle på fartyg.

Oljan samlas in på ett så miljövänligt sätt som möjligt – samma bilar som levererar nya råvaror till restaurangerna för bort den gamla oljan. På så sätt behöver bilarna inte köra onödiga kilometrar.

Ansvarsfulla arbetskläder

Från och med hösten 2014 använder Hesburgers anställda kläder som är tillverkade med etiska produktionsmetoder av ekologiskt material. Som råmaterial i arbetskläderna används bland annat polyester som framställts av återvunna plastflaskor.

Ekodesign och terrassbord av gamla kläder

Hesburger utnyttjar arbetskläder och reklammaterial som tagits ur bruk. Kläder som tagits ur bruk görs om till
terrassbord för restaurangerna. Överflödiga Hesburgerflaggor i gott skick designades i samarbete med en ekodesigner till en unik serie med återvinningsprodukter. Hesburgers personal belönas och motiveras med unika designprodukter.