Växtproteinbiff i världsklass

I takt med att antalet vegetarianer ökar har också olika växtbaserade biffar som påminner om kött blivit allt populärare både i världen och i Finland. Som ett svar på internationella innovationer utvecklade Hesburgers produktutvecklingskök en egen delikat biff av växtprotein, som innehåller bland annat ärt-, havre- och veteprotein samt bondböna. Den nya växtproteinbiffen lanserades i januari 2020 som fyllning i VEKE®-ostvegetariskthamburgaren.

Skicklighetsprov från S:t Karins

Hesburgers växtproteinbiff påminner om en köttbiff och är ett obestridligt prov på vår produktutvecklingsavdelnings skicklighet. Precis som alltid i vår produktutveckling är smaklökarna vårt viktigaste verktyg. Den bästa smaken och sammansättningen hittar man bara genom att smaka.

Fabriken i S:t Karins, som tillverkar växtproteinprodukter, stod färdig hösten 2019 och var en betydelsefull investering för Hesburger. Vår egen växtproteinfabrik gör att vi kan göra just sådana växtproteinbiffar som passar perfekt för Hesburgers kunder.  Vi tror att vegetariska produkter kommer att bli ännu populärare i framtiden och den egna produktionsanläggningen är ett allt viktigare trumfkort för oss.

Ribban ligger högt

Hesburgers mål är att öka andelen vegetariska produkter av försäljningen rejält.

Vi siktar på att hälften av alla produkter som säljs på Hesburgers restauranger i Finland ska vara köttfria år 2030. Målet rör andelen köttfria produkter av alla sålda salta produkter i standardsortimentet, med undantag för pommes frites. 2019 var andelen cirka 6 procent.

Vi vill erbjuda våra kunder så goda vegetariska produkter att det är lätt att välja vegetariskt!