Råvaror från inhemska företag
Hesburger är ett finländskt familjeföretag som sysselsätter 4000 personer i Finland. Merparten av råvarorna i Hesburgers produkter framställs i Finland.
Finländska råvaror gynnas i den mån det är möjligt. Till exempel kryddgurkor och rypsoljan som används vid tillverkningen av majonnäs beställs av finländska varuleverantörer i den mån det är möjligt med beaktande av den korta skördeperioden i Finland och småföretagarnas produktionsmöjligheter.
Egen dressing- och såsproduktion
Hesburger framställer sina dressingar och såser på sin produktionsanläggning i S:t Karins. Det egna majonnäsreceptet är en central del av smaken på Hesburgers produkter – majonnäsen finns i varje hamburgare. Receptet utvecklades av kedjans grundare Heikki Salmela år 1972. Produktionsanläggningen och centrallagret som ligger i anknytning till den sysselsätter omkring 60 personer. Hesburgers dressingar och såser exporteras även till kedjans restauranger i utlandet.
Läs mer om Hesburgers egen dressing- och såsproduktion.