PRODUKTSÄKERHET

Förutom det riksomfattande systemet för livsmedelstillsyn (Oiva) har Hesburger ett eget internt kontrollsystem som stödjer tillagningen av säkra produkter av hög kvalitet på restaurangerna. En fungerande egenkontroll är en central del av denna helhet.

I Hesburger-kedjan mäter man verksamhetens kvalitet genom tre centrala delområden: kvalitet, service och renlighet (KSR). Egenkontrollen innefattar bland annat uppföljning av förvarings- och tillagningsutrustningens temperaturer, kontroll av utrustningens renhet samt övervakning av råvarornas kvalitet. För att säkerställa rena ytor och råvarornas kvalitet tar man dessutom prover, som analyseras enligt standarden ISO 17025 vid det ackrediterade livsmedelslaboratoriet Eurofins Scientific Finland Oy.

Vårt centrallager Hes-Pro följer också stränga kvalitetsstandarder och är FSSC 22000-certifierat. På så sätt säkerställer vi att varje produkt behåller sin höga kvalitet ända fram till kunden.

Regelbundna kontroller och tillsyn

Restaurangpersonalen genomför dagligen egenkontrolluppgifter, såsom att mäta och dokumentera temperaturerna hos utrustning, råvaror och inkommande laster samt följa upp frityroljans kvalitet.

Egenkontrollen kompletteras av kontroller som utförs av Hesburgers regionchefer för att säkerställa att eventuella avvikelser rättas till. Kommunernas tillsynsmyndigheter för livsmedelssäkerhet följer också upp egenkontrollen i enlighet med Livsmedelsverkets direktiv. Resultaten av dessa kontroller finns att se i Oiva-systemet.

Kunderna har möjlighet att påverka produkternas kvalitet genom att lämna respons, som används vid den kontinuerliga utvecklingen av verksamheten.

Grunden för kvalitetskontroll

  • Noggrant utvalda råvaror
  • Hygieniska och korrekta arbetsmetoder
  • Rena restauranglokaler
  • Snabb och effektiv servering

Arbetstagarna utbildas i att för egen del trygga en smidig kvalitetskedja

Provtagning och kvalitetsuppföljning

  • Varje år undersöks flera ythygienprover i restaurangerna
  • Kvaliteten hos alla råvaror övervakas och prover tas flera gånger om året baserat på en riskanalys
  • Hela livsmedelsprover (t.ex. sallads-, milkshake- och isbitsprover) undersöks regelbundet från restaurangerna

”Vi säkerställer att varje produkt behåller sin höga kvalitet ända fram till kunden.”

Hesburger