målet hälften köttfritt 2030
På Hesburger märkte vi redan för flera år sedan att fler och fler äter vegetariskt och att efterfrågan på växtproteinprodukter ökar. Vi reagerade på utvecklingen genom att låta bygga en egen fabrik för växtproteinprodukter i S:t Karins hösten 2019 och satsa på att utveckla egna, goda växtproteinprodukter. På fabriken kan vi framställa produkter av olika råvaror som bön-, ärt- soja- och veteprotein.
Målet är hälften köttfritt
På Hesburger är det enkelt att välja vegetariska produkter eftersom man kan göra det utan att tumma på smaken. Vårt mål är att hälften av de produkter vi säljer ska vara köttfria 2030. Målet rör andelen köttfria produkter av alla sålda salta produkter i standardsortimentet, med undantag för pommes frites.
I sista hand är det kundernas val som avgör om vi når vårt mål. Vi siktar på att göra så goda vegetariska produkter att det är lätt för kunderna att välja vegetariskt.
Vår egen produktfamilj VEKE®
I december 2019 introducerade vi den första hamburgaren med panerad VEKE®-sojaskiva, som framställts vid vår egen växtproteinfabrik. Fler vegetariska godbitar är på gång, då vi fortsätter att utveckla växtproteinprodukter vid vår egen fabrik. Förändring har aldrig smakat så här gott!
Se alla vegetariska produkter i Hesburgers standardsortiment här.
”Vårt mål är att hälften av de produkter vi säljer ska vara köttfria 2030.”
Hesburger