Energianvändning
Hesburgers tanke har alltid varit att minimera behovet av köpt energi. Därför strävar vi ständigt efter att minska vår energiförbrukning. Vi bygger så energieffektiva byggnader som möjligt och inför egna lösningar för att producera förnybar energi.
Vi eldar inte för kråkorna
Nästan alla Hesburger-restauranger som finns i våra egna fastigheter har ett värmeåtervinningssystem som gör att vi kan minska mängden energi för uppvärmning. Då ventilationen styr ut den varma inomhusluften till värmeåtervinningsaggregatet tas värmen tillvara och används för att värma upp den kalla tilluften. Samtidigt har vi ersatt direkteluppvärmningen med bland annat luft-vattenvärmepump.
Hesburgers centrallager Hes-Pro i S:t Karins använder ett värmepumpssystem. De flesta kylenheter har anslutits till CO2-systemet i samma centrallager. I fortsättningen produceras värmen med kondensationsvärme och en eldriven ångpanna.
Energieffektiva maskiner
Hesburgers kök använder många maskiner som är ett resultat av vår egen produktutveckling. Orsaken till att vi har utvecklat dessa maskiner är att vi vill ha energieffektiva maskiner avsedda för just sitt användningsändamål i restaurangerna. Till exempel minskar möjligheten att sätta maskinen i ekoläge energiförbrukningen under lugnare timmar i restaurangen. Restaurangernas energibehov har också minskat avsevärt tack vare maskinerna.
Elbilar
Det finns laddstationer för elbilar i anknytning till Hesburgers restauranger. Se alla laddstationer för elbilar vid Hesburgers restauranger här.