Inhemsk mjölk

Arlas mjölkdryck som Hesburger använder är hundraprocentigt finsk. Mjölken kommer direkt från mejeriet i Sibbo till Hesburgers lager i S:t Karins.

Alla Arla-producenter har förbundit sig att följa Arlas Kvalitetsprogram, som fastställer kriterier för kvalitetsmjölk i tillägg till bestämmelserna i finska lagar. Revisioner utförs på varje gård vart tredje år. Vid revisionen kontrollerar man att allt är i ordning, funderar på mjölkgårdens styrkor och utvecklar verksamheten tillsammans med producenten. Alla Arlas gårdar ingår också i programmet Naseva för uppföljning av nötboskapens hälsovård eller något annat motsvarande hälsovårdssystem. Naseva främjar nötboskapens hälsa och välbefinnande, en ansvarsfull användning av djurläkemedel samt folkhälsan.

Gårdar med kvalitetsskylt

I början av 2021 införde Arla en förnyad kvalitetsskylt som ställer krav på såväl producenten som på djurens välbefinnande, mjölkens kvalitet och miljöfrågor. Gårdar med kvalitetsskylt förbinder sig bland annat att producera endast mjölk av bästa E-klass och att ta extra god hand om kalvarna, då endast välmående kalvar kan växa upp till bra mjölkkor.

Hållbar mjölkproduktion

Arla har förbundit sig till en hållbar mjölkproduktion. Tack vare de gårdsspecifika Climate Check-kartläggningar som inleddes 2020 blev Arla det första mejeriet i Finland med exakta utsläppsuppgifter från alla gårdar som producerar mjölk åt dem. Arla belönar mjölkgårdarna för åtgärder för en hållbar utveckling som de vidtar för att minska utsläppen av växthusgaser och stärka naturens mångfald.