sortering vid Hesburger

Matlagningen, kundservicen och doseringen av produkter i Hesburgers restaurangverksamhet ger upphov till olika avfallsflöden, som bolaget återvinner på lämpligt sätt. Bolaget har fortsatt att sortera sitt avfall effektivt genom att separera avfall av olika slag och kvalitet från varandra för att förbereda dem för återanvändning, återvinna dem, utnyttja dem på annat sätt eller för att underlätta annan särskild behandling.

Hesburger använder avfallsrapportering enligt rapporteringsstandarden GRI 306 Waste 2020 som stöd för att separera och återvinna avfallsflödena vid bolagets restauranger. Avfallen som återvinns och separeras är till exempel bioavfall, kartong, plastförpackningar, metall, glas, klar plastfilm och frityrolja.

Hesburger samarbetar intensivt med experter inom förpacknings- och avfallshanteringsbranschen för att återvinna våra förpackningsmaterial så effektivt som möjligt. Vi arbetar aktivt för att avfallen i restaurangernas kundutrymmen också sorteras. Vi har redan en avfallssorteringspunkt i 40 restauranger och lägger till fler i samband med renoveringar och när vi öppnar nya restauranger. Sorteringen av avfall i restaurangköken och vårt centrallager ligger på en mycket hög nivå.