Finsk mjukhet och hållbarhet – mjölk från Valio i Hesburgers produkter

Hesburgers mjukisar får sin fylliga smak från finsk mjölk – närmare bestämt Valios inhemska och hållbart producerade mjölk. Smakämnena i våra milkshakes framställs också i Finland, i Suonenjoki och med recept som skräddarsytts för Hesburger.

Valios mjölk kommer från finska mjölkgårdar

Valios mjölk kommer från 3 200 finska mjölkgårdar, som också äger Valio genom kooperativ. På Valios mjölkgårdar är djurens välbefinnande, miljövänlig odling och renhet en del av det dagliga arbetet. Alla Valios mjölkgårdar har dessutom förbundit sig till hållbar produktion. Gårdarna ingår i Naseva-systemet, där man följer upp djurens välbefinnande regelbundet, och varje gård får minst en gång om året ett hälsovårdsbesök av en veterinär.

Frivilliga hållbarhetsåtgärder stöder utvecklingen

Valios alla cirka 3 200 mjölkgårdar ingår i ett hållbarhetsprogram. Över 90 procent av Valios gårdar genomför frivilliga hållbarhetsåtgärder bestående av åtgärder som rör djurens välbefinnande, åtgärder för att minska gårdens utsläpp och odling som ökar naturens mångfald. Valio betalar ett hållbarhetstillägg till gårdarna för hållbarhetsarbete som överskrider de lagstadgade skyldigheterna.

Mot en koldioxidneutral mjölkkedja

Valios ambitiösa klimatprogram består av konkreta gärningar där målet är att nolla mjölkens koldioxidavtryck senast 2035. Det innebär att man minskar utsläppen och binder minst lika mycket utsläpp i luften som uppstår på mjölkgården, i transporterna, på fabriken och vid tillverkningen av förpackningar samt i övrigt längs mjölkens resa. År 2024 minskade Valio utsläppen med hela 21 procent utan att räkna med koldioxidbindningen.

Ett val som stöder hållbarheten

Tack vare samarbetet mellan Hesburger och Valio kan Hesburgers kunder nu njuta av produkter som inte bara smakar gott utan som också är hållbart producerade. När du väljer en mjukis eller milkshake från Hesburger gör du samtidigt ett val för finsk mjölk, djurens välbefinnande och klimatarbetet utan att kompromissa med smaken.